Anneke van Es
koordirigent

Over Anneke van Es

 

Anneke van Es, 19-02-1981, Rotterdam

Dirigent

Anneke van Es is dirigent van de vereniging Maasstedelijke Koren te Rotterdam en Vrouwenkoor Colorique te Alphen aan den Rijn.

Anneke werkt regelmatig als gastdirigent bij verschillende koren, is beschikbaar voor het geven van stemtesten en als repetitor op studiedagen. 

Muziekwetenschap

Naast het behalen van het diploma ‘bachelor in arts’ voor de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht in 2014, studeerde Anneke een aantal jaren koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Voorafgaand aan de opleiding koordirectie kreeg zij directielessen van Jos Vranken jr.. In 2007 nam zij deel aan de Kurt Thomascursus te Utrecht, voor klein koor met instrumentaal ensemble. In 2012 werkte Anneke als dirigent mee aan de filmproductie ‘De Koning van Katoren’ en in 2014 met de opera ‘Carmen’ in de Rotterdamse Schouwburg.

SKVR

Anneke van Es is sinds oktober 2014  werkzaam bij de SKVR, als muziekdocent voor de basisscholen in Rotterdam, sinds oktober 2018 als vaste muziekdocent op de Albert Schweitzerschool te Overschie.

Maasstedelijke Koren

De Maasstedelijke Koren bestaan uit een Kinderkoor (5-9 jr), Meisjeskoor (8-21), Kamerkoor (18-+/-65) en Senior Kamerkoor (55+). Daarnaast zijn er een Vocale Ensembles. Op 16 april '16 vierden de Maasstedelijke Koren het 25-jarig jubileum met de uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Brahms met alle koorleden vanaf 8 jaar. In december 2018 staat het Weihnachtsoratorium van Homilius op het programma, in samenwerking met de Holland Orkest Combinatie. 


Mia van IJperenspeld

Anneke verzorgde de afgelopen jaren schoolkoorprojecten van de deelgemeente Rotterdam Prins-Alexander. In februari 2014 ontving Anneke een onderscheiding, de Mia van IJperenspeld als eerbetoon voor haar werk in de deelgemeente, in het bijzonder voor haar werk met de kinderen van de Maasstedelijke Koren.

Mezzosopraan

Anneke treedt regelmatig op als solist bij koren, met als hoogtepunt de ‘Jerusalem Passion’ van Murray Wylie in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag op 26 oktober 2013. Zanglessen kreeg zij van Joke de Vin en Connie de Jongh. Anneke van Es was van 2002-2014 medeoprichter en zangeres bij Vocaal Ensemble Vocalism.   

 

.